Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Origami συσκευασία δώρου



Τις προάλλες με είχε καλέσει μια φίλη μου σε τραπέζι επειδή πήρε το διδακτορικό της. Ήθελα να τις κάνω ένα συμβολικό δώρο κι έτσι αποφάσισα να της δώσω ένα από τα μενταγιόν που είχα φτιάξει. Έπρεπε όμως να το βάλω σε συσκευασία δώρου και έτσι επειδή είχα όρεξη είπα να φτιάξω ένα κουτάκι. Είχα βρει σε κάποια φάση ένα κουτί, τύπου origami, που γίνεται με παρά πολύ απλό τρόπο. Δεν χρειάστηκε ούτε να τυπώσω κάποιο template ούτε να μπλέξω με Ιllustator. Τι ευτυχία! Το μόνο έκανα ήταν να μετρήσω με τον χάρακα και να διπλώσω το χαρτί. Έφτιαξα λοιπόν το παραπάνω αμπαλάζ. Για να μην φαίνεται άδειο και άσχημο όταν θα το άνοιγε έφτιαξα πέταλα από χαρτί γκοφρέ και τα κόλλησα στον πάτο του κουτιού με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει με λουλούδι.

Τιπ: Για να χωρέσει το αντικείμενο μέτρησα το χαρτί να είναι διπλάσιο +6 εκατοστά παραπάνω από το μέγεθος του αντικειμένου. Δηλαδή, το μενταγιόν ήταν 9 εκατοστά και το χαρτί που έκοψα ήταν 24.

2 σχόλια:

  1. Γεια! Πολύ ωραίο μπλογκ :3

    Επειδή πάντα με δυσκόλευε να κάνω κουτιά απ'το μηδέν, απλώς παίρνω έτοιμα (π.χ. παπουτσιών ή συσκευασίες από οτιδήποτε) και τα "ντύνω" με χαρτί ή ύφασμα. Βγαίνουν ωραία και δεν ανησυχώ και για το σχήμα/μέτρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε ευχαριστώ πολυ. Και αυτό που κάνεις είναι καλή φάση. Εννοείται ότι δεν πετάμε τίποτα! Μπορείς να κάνεις και κολάζ, να τα βάψεις και γενικά να τα έχεις και σαν αποθηκευτικούς χώρους. Ειναί απίστευτο το πόσα μπορείς να κάνεις. Κάποια στιγμή θα αφιερώσω ποστάκι γι' αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή