Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Επιλογή Κόλλας


Το κάθε υλικό δυστυχώς χρειάζεται και διαφορετική κόλλα.

Για λεπτό χαρτί χρησιμοποιώ την κλασσική κόλλα σε stick ή την κλασσική υγρή.

Για πιο λεπτό χαρτί τύπου γκοφρέ χρησιμοποιώ atlacol. Υπάρχει ένα κόλπο που μιμείται την atlacol που μπορούμε να κάνουμε όμως για να εξοικονομήσουμε χρήματα. Παίρνουμε αλεύρι και νερό. Βάζουμε τόση ποσότητα ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός. Έτσι με το πινέλο απλώνουμε την κόλλα στο χαρτί. Μετά το τέλος της εργασίας όμως πρέπει να καθαρίσουμε το πινέλο που χρησιμοποιήσαμε παρά πολύ καλά γιατί όσο και να φαίνεται αστείο είναι πολύ ισχυρή κόλλα και το πινέλο σίγουρα θα καταστραφεί.

Όταν θέλω να κολλήσω κάποια υλικά όπως χάντρες ή πιο βαριά χρησιμοποιώ το πιστόλι σιλικόνης. Να σας πω όμως την αλήθεια θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσω εποξειδική κόλλα γι’ αυτές τις δουλείες. Δεν θέλω να πολυμπλέκω με τον ηλεκτρισμό είναι κομματάκι επικίνδυνο. Κυκλοφορεί σε μορφή σύριγγας και είναι τόσο ισχυρή όσο και η βενζινόκολλα, άσε που στεγνώνει σε 5 λεπτά.

Όταν όμως θέλω να κολλήσω άλλα υλικά μεταξύ τους παράδειγμα: χαρτόνια μακέτας, φελλό ή κάποια αντικείμενα με πιο σκληρή αλλά επίπεδη επιφάνεια χρησιμοποιώ κόλλα hart, επίσης θαυματουργή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου