Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Pinterest.com vs Visualize.usΤελικά είναι πολύ έξυπνη κίνηση τα registration invites. Πριν 4 μήνες περίπου ανακάλυψα τυχαία το Pinterest.com. Συμπλήρωσα το email μου προκείμενου να κερδίσω μια πρόσκληση για εγγραφή. Μετά από αναμονή 3 εβδομάδων μου ήρθε η πρόσκληση. Χαρά εγώ, χαμός!!! Έτσι ξεκίνησα το pinning! Πέρασα όλα μου τα bookmarks στο Pinterest, κέρδισα αρκετούς followers ώσπου μια μέρα ήθελα να δω το profile μου για να πάρω καμία ιδέα για κανένα καινούργιο projectaki. Ένα έχω να πω... ο κακός χαμός. Δεν έβγαζα άκρη με το grid system. Super projectakia χαμένα μέσα στα thumbnails. Από την άλλη έφαγα όλο το google προκείμενου να βρω τρόπο να αποθηκεύω κάποια bookmarks ως private. Απλά δεν υπάρχει ως επιλογή και έπρεπε να κάνω ταρζανιά για να το καταφέρω. Για να μην μιλήσω για το user blocking που απλά είναι ανύπαρκτο. Θέλετε να μιλήσω για το "on/off" connect to Facebook?????? Άστο καλύτερα! Άσε που έμαθα ότι ξαφνικά άνοιξαν οι εγγραφές. Τζάμπα η αναμονή και ο ντόρος. Ήταν και αυτό μια μαρκετινίστικη αηδία.

Εκεί λοιπόν θυμήθηκα ότι παλαιότερα είχα έναν λογαριασμό στο Visualize.us που δεν το είχα χρησιμοποιήσει ποτέ. Έκανα login λοιπόν και άρχισα τις δοκιμές να περνάω τα bookmarks μου εκεί.

Τα υπέρ:
  • Έχει private pins
  • Έχει μεγαλύτερο thumbnail στο grid layout του
  • Διαθέτει και αυτό browser marklet.
  • Μπορείς να οργανώσεις καλύτερα τα pins σου.
αυτά νομίζω αρκούν για να πεις ότι ένα social bookmarking site έχει καλύτερο usability. Αλλά είπαμε... marketing είναι αυτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου